Afdelinger

Opdateret October 30th, 2021

Udskriv til PDF

Afdelinger anvendes dels til at holde de forskellige typer af aktiviteter, der findes på en skole adskilt økonomisk, budgetmæssigt, statistisk m.m. og dels til at kunne administrere flere fysiske afdelinger i samme regnskab. Afdeling optræder også som en Dimension i finans.

Det er i princippet op til hver skole/regnskab til at anvende afdelinger til det formål, som organisatorisk og regnskabsmæssigt passer bedst. Typer af aktiviteter, der typisk skal holdes adskilt, er folkeoplysendes aktiviteter, specialundervisning, projekter, erhvervskurser m.m. Derudover kan afdelinger også optræde som enheder i forskellige kommuner.

Opret/rediger afdeling

↪ Vælg Rollecenter Skoleopsætning.
↪ Vælg Afdelinger for at få vist alle afdelinger.



For at oprette en ny afdeling, klik på Ny. For at redigere en eksisterende afdeling, dobbeltklik på linjen eller klik på Rediger.



Generelt

Feltnavn

Beskrivelse

Kode

Afdelingskode. Normalt tal.

Navn

Afdelingsnavn.

Adresse

Adressen.

Postnummer og by

Postnummer. By indsættes automatisk.

Kommune

Hvilken kommune hører afdelingen til.

Region og land

Vælg DK for Danmark

Afdelings SE/CVR-nr

Hvis afdelingen har sit eget CVR nr., angives det her.

Anvend skole som …

Da afdeling kan bruges til flere formål, f.eks. at figurere som en selvstændig enhed, kan man her angive, om det er data fra skolen (navn, adresse, CVR mm.), der skal bruges til kommunikation (udskrifter, e-mails, på hjemmesiden osv.) eller om vi bruger afdelingsdata.
 I princippet er det her vi angiver, om det er regnskabet eller afdelingen der agerer en skole.
Hvis vi f.eks. har en forening, ”ASA Skolen”, kan denne opdele aktiviteter i afdelinger som ”Aftenskolen” og ”Kurser uden tilskud”. I disse tilfælde vil Anvend skole som… normalt være afkrydset.
Men denne skole kan også administrere aktiviteter i flere kommuner, f.eks. BOF Viborg. Denne vil også blive oprettet som afdeling, men Anvend skole som… vil normalt ikke være afkrydset, idet vi ønsker at anvende afdelingens data.

 

Kommunikation

Telefon, Mail og Hjemmeside

Angiver afdelingens kontakt telefon, e-mail og evt. hjemmeside.


Delete

Feriekalender

Samme funktionalitet som skolens Feriekalender‍. Om der bruges skolens feriekalender eller afdelingens feriekalender angives i Skoleopsætning‍ – Hold.

↪ Vælg Feriekalender fra afdelingskortet for at tilgå kalender.
↪ Vælg Register feriedage for nemmere at registrere fridage.

Delete

Afdeling - Hold

↪ Vælg Hold for at få vist en liste over alle hold tilhørende denne afdeling.

Denne visning er en alm. holdliste, hvor der i forvejen er anvendt filter på afdelingskoden. Bemærk at denne visning også kan tilgås fra afdelingslisten.
Se mere om filtrering under Arbejde med lister‍ 

Delete



Var denne artikel nyttig?