Arbejde med lister

Opdateret November 4th, 2021

Udskriv til PDF


Oversigten over personer, undervisere, hold mm. vises i en Listevisning. I de fleste listevisninger er det muligt at filtrere og sortere. Man kan til en vis grad også vælge ekstra kolonner og kolonnerækkefølge. Fra næsten alle lister kan der laves udtræk til Excel ved at klikke på Excel knap eller bruge CTRL+E.


Listefiltrering

Det er muligt at lave filtrering på kolonnerne. I rullepanelet til højre kan der udvælges en kolonne at filtrere efter. Ønskes der flere kolonner at filtre på, vælges de ved at trykke på ^ i højre hjørne, eller pil ned efter Alle hold og vælge Avanceret filter. Det er så muligt at filtrere på flere kolonner.

 

Under Vis resultater kan man sætte lige så mange filtre op, man skal bruge.

Der kan filtreres på alle kolonneoverskrifter, og der kan tilføjes så mange filtre man ønsker ved at trykke på + Tilføj filter. Vil man have 2 ting vist, kan man indsætte en lodret streg (med Alt Gr) eks. ”spansk|tysk”, så vil både spansk og tysk hold blive vist.

For at fjerne filtreringen, skal der trykkes på Ryd filter (CTRL + Shift A).


Egne listevisninger

Hvis man tit udfører bestemte filtreringer på nogle lister, er det muligt at gemme disse filtrerede visninger som egne faste lister med genveje placeret i navigationsruden.

Hvis vi f.eks. ønsker at lave en fast liste som kun viser debitorer med en Saldo større eller lig med 0, laver vi først den ønskede filtrering. Efterfølgende vælger vi Gem visning som i listemenuen.


Dette vil åbne en dialogboks hvor vi angiver listens navn. Efterfølgende bliver vi advaret om at listeoprettelsen kræver en genstart af ASA-klienten. Husk derfor at afslutte igangværende arbejde med ASA, før du opretter listevisninger.


Var denne artikel nyttig?