Fejl ved mail udsendelse

Opdateret December 18th, 2022

Udskriv til PDF

Nogle gange fejler e-mail udsendelse fra ASA af forskellige årsager. I det følgende lister vi nogle typiske scenarier og workarounds.

Hvis du får genereret mails, men udsendelsen fejler

Disse mails kan du se tælle op i Fejl.

Åbn fejlloggen og kig på fejlbeskeden. Forhåbentlig vil fejlbeskeden være selvforklarende og vil henvise til fejlkilden. Det kunne f.eks. være, at du forsøger at udsende til en deltager med ugyldig e-mail adresse eller gensende mail til en deltager, der i mellemtiden er afmeldt. Men det kan også være systemfejl eller fejl i opsætningen.

Hvis dit mailsystem ikke tillader, at du sender så mange mails så hurtigt som du har forsøgt at udsende ved f.eks. forhåndstilmeldinger, så kan du markere fejlmeddelelsen og bruge Alt+F3 til at filtrere og derefter bruge knappen Genaktiver og sæt til behandling.

Hvis du slet ikke får genereret mails

Først skal du tjekke, om alle ASA brugere har samme fejl. Hvis dette er tilfældet skal du tjekke SMTP opsætning for regnskabet.

↪ Skriv smtp i det globale søgefelt øverst til højre.

↪ Vælg Opsætning af SMTP-mail fra listen.

Tjek at alt er i orden. Vær især opmærksom på om adgangskoden evt. er ændret. Kontakt dit forbund eller IT-ansvarlige på skolen, hvis du er i tvivl.

Hvis derimod kun er dig der har fejlen, så anbefaler vi, at du kører en reparation af Office pakken.

Dette gøres under Windows indstillingerApps og funktioner.

Nyere Office 365 vil bare hedde Office på listen.

Hvis det stadigvæk ikke virker kan du prøve at slette alt i mappen: %TEMP%\Microsoft Dynamics NAV\Add-Ins og genstarte Windows.

Læs mere om denne fremgangsmåde hos Microsoft: https://www.fornav.com/knowledge-base/client-add-cache/

 

Var denne artikel nyttig?